Clicky

KSV Rumbeke 1 - 1 R. Dottignies Sp.

Wedstrijd Akern op zaterdag 13 januari 2024 om 19:00

Verslag wedstrijd

Zaterdag 13 januari 2024 mochten we R. Dottignies Sp. ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. In de heenronde konden we nipt winnen op hun veld (1-2). We wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Tegen een ploeg spelen die onderaan in het klassement staat is het altijd opletten, dus onze mannen waren gewaarschuwd op voorhand.

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse Arena konden de Bricx-mannen van trainer F. Schamp de wedstrijd in handen nemen. Er kwamen al snel doelkansen die letterlijk op een dienblaadje werden voorgeschoteld. Maar het vizier stond niet scherp genoeg. KSVR was duidelijk de betere ploeg, maar de doelkansen werden aan de lopende band de nek omgewrongen. Naar mate de wedstrijd vorderde konden de bezoekers af en toe door de mazen van het net glippen, maar de defensie en goalie waren op de afspraak. We gingen rusten met een brilscore, voor het zelfde geld stonden we al ruimschoots op voorsprong.

Tweede helft bleven onze mannen zoeken naar dat verlossende doelpunt. De dreigingen van de Bricx-mannen bleven opnieuw opstapelen maar tot scoren kwam het voorlopig niet. Dottignies putte meer en meer vertrouwen uit dat ze nog geen doelpunt slikten. Hoe meer de klok wegtikte hoe bitsiger het kwam op het veld. Maar plots in minuut 74, volledig tegen de gang van zaken, kon Dottignies het leer in doel knallen (0-1). KSVR nam absoluut geen vrede mee met deze achterstand en haalde alles uit de kast om het vizier toch juist te krijgen. We moesten wachten tot in de 90ste minuut wanneer Woody de gelijkmaker tegen de netten kon koppen via een hoekschop (1-1). Eindelijk…… in de blessuretijd stak KSVR nog een extra tandje bij en de winning goal zat in de lucht, we kregen nog een reuze kans in de slotseconde, maar zoals we al de hele wedstrijd zagen, ging het leer net naast doel.

We mogen van geluk spreken dat we nog een puntje uit de brand konden slepen, maar het moesten op zijn minst drie punten geweest zijn. Volgende week zondag 21 januari 2024 gaan de Bricx-mannen op bezoek bij KFC Moen om 14u30.